Tradycyjne sushi surowe
Różnica między tradycyjnym sushi a fusion tkwi w podejściu do przygotowania, składnikach i stylu podania. Tradycyjne rolki sushi z surowymi dodatkami są doskonałym przykładem na to, jak prostota może zachwycać. W Japonii – jak i w NASHEJ restauracji – przygotowanie sushi to ceremonia, w której najważniejsze są świeżość i jakość składników.
Najbardziej klasyczne rolki, czyli z surowym tuńczykiem lub łososiem, składają się z idealnie ugotowanego, lekko słodkawego ryżu, cienko pokrojonej ryby i delikatnej warstwy nori. Bez zbędnych dodatków, surowe ryby pokazują swoją esencję – smak morza, który jest jednocześnie subtelny i głęboki. Bo sushi to danie, które nie potrzebuje wiele, by zachwycać – surowa świeżość i umiejętność balansu smaków wystarczą, by przenieść naszych Gości w podróż po dalekowschodnich smakach.
Spróbujcie klasycznych rolek z surowymi dodatkami, a odkryjecie, dlaczego japońska kuchnia jest tak niezwykle ceniona na całym świecie!
Zapraszamy Was do odkrywania niesamowitych smaków i tajników kuchni japońskiej w NASHEJ restauracji.