Vege Ramen
Czas na lekką ale sycącą kolację!
Dojrzałe i soczyste warzywa, świeże zioła oraz powstała harmonia wykorzystanych wszystkich roślinnych składników to efekt kreatywności naszego Szefa Kuchni, objawiającej się w postaci Vege Ramen 🍜🥢
Aksamitną podstawą tego niezwykłego dania jest kremowy bulion na bazie mleka sojowego 🍶 Głębię smaku nadaje mu olej z palonego czosnku🧄🔥, którą podkreślają odpowiednio dobrane składniki w postaci grillowanego bakłażana🍆, chrupiącej kapusty pak choi🥬, intensywnego imbiru benishoga🎋, grubo siekanego szczypioru🌱 oraz grzybów shimeji🍄 z dodatkiem kwaskowatych owoców egzotycznego kumkwatu🥭 Zwieńczeniem dania jest jajko gotowane na miękko🥚, które następnie przechodzi proces marynowania w sosie sojowym ze świeżymi ziołami i odrobiną japońskiego sake.
Po samym opisie składników sami możecie już stwierdzić, że nasz Vege Ramen nie jest zwykłym daniem dla wegetarian!!! Jesteście gotowi na tą warzywno-ziołowo-owocową przygodę? 🤩