Poke bowl ceviche
Poke Bowl wywodzi się z kuchni hawajskiej, natomiast Ceviche to danie pochodzące z Ameryki Łacińskiej, szczególnie popularne w Peru i Meksyku. Jego podstawą jest surowa ryba lub owoce morza, które „gotują się” w soku z cytrusów. Do sosu dodaje się cebulę, kolendrę, papryczki chili i inne przyprawy, co nadaje daniu orzeźwiającego i pikantnego charakteru.
A teraz wyobraźcie sobie połączenie tych dwóch fenomenalnych dań. Poke Bowl Ceviche to idealna kombinacja świeżości hawajskiego poke i cytrusowej nuty ceviche, którą przygotowujemy z następujących składników:
ryżu jaśminowego,
ceviche z halibuta,
duszonych krewetek ostrygowych,
słodkiego mango,
chrupiącej sałatki goma wakame,
dojrzałego awokado,
fasoli adamame,
kiełków fasoli mung,
pikantnego imbiru
oraz aromatycznego sosu poke!
Wszystkie dostępne #PokeBowl możecie spróbować w naszej restauracji. Zamówienia możecie także składać przez naszą stronę internetową, telefonicznie, aplikację Pyszne.pl lub osobiście