Zupy miso
Zupa Miso to wyj膮tkowo aromatyczne i bardzo popularne danie, kt贸re zosta艂o przygotowane na bazie buliony sojowego. To jedno z najbardziej ikonicznych da艅 kuchni japo艅skiej, kt贸re kryje w sobie mn贸stwo smaku, tradycji, a tak偶e prozdrowotnych korzy艣ci.
Pasta miso to serce tej zupy. Proces fermentacji, trwaj膮cy od kilku miesi臋cy do nawet kilku lat, nadaje miso wyj膮tkowego i g艂臋bokiego smak umami. Do zupy dodaje si臋 tak偶e bulion dashi, grubo siekanego pora oraz wodorosty wakame. Chocia偶 tradycyjna zupa miso jest niezwykle prosta, powsta艂o wiele jej odmian z oryginalnymi dodatkami, kt贸re mo偶na wykorzysta膰, aby nada膰 jej indywidualny charakter. Niekt贸re wersje zawieraj膮 r贸偶norodne warzywa, grzyby shiitake, a nawet owoce morza. Nasze oparte s膮 na tradycyjnych przepisach i podawane s膮 z:
tofu albo
艂ososiem.
Nasze zupy Miso to kolejne z klasycznych da艅, kt贸ry przenios膮 Was prosto do serca kulinarnej Japonii